Herastrau

R2F

Soluţia propusă vine ca răspuns în urma cererii consiliului parohial al Bisericii Herăstrău – Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Tema formulată sugerează nevoia de extindere şi completare a funcţiunilor existente pentru o integrare pozitivă în cadrul comunităţii. Necesitatea pentru spaţii cu destinaţie socială a generat dezvoltarea soluţiei în direcţia unui ansamblu ce va antrena comunitatea locală.

Ansamblul propus se constituie din:

  1. Biserică nouă ce păstrează imaginea bisericii actuale, însă raportată la scara zonei, cu un portic la intrare.

(S construită : 422mp);

  1. Grădiniţă pentru 55 copii, structurată pe 4 grupe,cu 4 camere de activităţi şi 4 camere de odihnă, bucătărie, 2 zone de aşteptare pentru părinţi,birouri, portic, terasă la etaj,etc.

(S construită : 454mp, regim înălţime : P+1);

  1. Complex de cazare cu 6 camere accesate prin portic, fiecare dotată cu grup sanitar propriu şi o mică bucătarie. Capacitate maximă 12 persoane : 2 pers/cameră.

(S construită : 263mp, regim înălţime : P);

  1. Corp parohie cu 5 camere de cazare, 3 birouri, bucătărie, cameră comună,etc.

(S construită : 202mp, regim înălţime : P+2).

 

            Regimul de înălţime redus al ansamblului conduce către o dezvoltare pe orizontală apropiată scării umane, fără a intra în conflict cu clădirile adiacente. Sistemele constructive alese se vor înscrie în nevoia actuală pentru sustenabilitate şi energie verde. Se vor folosi materiale cu un impact cât mai redus asupra mediului, termosisteme contemporane ce reduc la minimum pierderea de căldură, precum şi tehnologii de captare a energiei solare.

 

Modeldesf2m desf1m PREZENTARE SITE 1 PREZENTARE SITE 2 R1FComments are closed.