Interior Design / Pipera / House A

1 pipera_A

locatie / location: Pipera, Ilfov / Pipera, Ilfov

functiune  / function: locuinta unifamiliala / single-family housing

tip de interventie / type of intervention: architectura si concept de design interior / architecture and interior design concept 

suprafata / area: 380 mp / 380 sqm

status proiect / project status : finalizat / completed

Interiorul face parte dintr-un proiect de locuințe unifamiliale executat în Pipera. Vizualizările surprind zona de zi a uneia dintre locuințe dezvoltate pe P+1+M. Această zonă rezolvată ca un open space reprezintă punctul central al vieții locuinței. Ea reunește livingul, diningul și circulația verticală (scara) și reprezintă primul contact între vizitator și spațiul personalizat al casei, motiv pentru care devine cea mai reprezentativă zonă a locuinței.

Conceptul a fost crearea unui interior minimalist, aerisit care prin puținele elemente de mobilier strategic alese astfel încât să pună în evidență spațiul și prin finisajele pardoselilor și pereților să contureze o zonă de zi relaxantă și plăcută. Acest lucru a fost posibil prin utilizarea de elemente aflate în echilibru, atât din punct de vedere cromatic și al texturilor, cât și prin relația proporțională între obiecte și cadrul construit.

În lipsa delimitărilor, trecerea dintre dining și living este evidențiată atât prin finisajele pardoselilor și a tavanelor cât și prin diferența de înălțime liberă a celor doua spații. Această rezolvare determină o ierarhie a celor două zone, rezultatul este unul spectaculos, livingul fiind inundat cu lumină. Jocul geometric al tavanului și al scării, precum și peretele din zona de dining se unesc cu finisajele și mobilierul neutru și dau naștere unei compoziții armonioase.

Legătura dintre design, modelare 3d și vizualizare fotorealistă reprezintă un aspect cheie în conturarea imaginii locuinței și în același timp unealta ideală de comunicare cu beneficiarul.

DSC_2737  DSC_2756 DSC_2655 DSC_2646 DSC_2802 DSC_2811 2pipera_A  baie alex 7pipera_A  DSC_2865 Mansarda 21 DSC_2837 DSC_2842Comments are closed.