Zeppelin Contest


// First Entry // Single-family Housing


LOCUINTA UNIFAMILIALA C 1

 

locatie / location: Pipera, Ilfov / Pipera, Ilfov

functiune  / function: locuinta unifamiliala / single-family housing

tip de interventie / type of intervention: architectura si concept de design interior / architecture and interior design concept 

suprafata / area: 380 mp / 380 sqm

status proiect / project status : finalizat / completed (in progress when the contest took place)

Imaginile fac parte din proiectul unui ansamblu de locuințe unifamiliale aflat în execuție în Pipera. Vizualizările surprind zona de zi a uneia dintre locuințe dezvoltate pe P+1+M. Această zonă rezolvată ca un open space reprezintă punctul central al vieții locuinței. Ea reunește livingul, diningul și circulația verticală (scara) și reprezintă primul contact între vizitator și spațiul personalizat al casei, motiv pentru care devine cea mai reprezentativă zonă a locuinței.

Conceptul a fost crearea unui interior minimalist, aerisit care prin puținele elemente de mobilier strategic alese astfel încât să pună în evidență spațiul și prin finisajele pardoselilor și pereților să contureze o zonă de zi relaxantă și plăcută. Acest lucru a fost posibil prin utilizarea de elemente aflate în echilibru, atât din punct de vedere cromatic și al texturilor, cât și prin relația proporțională între obiecte și cadrul construit.

În lipsa delimitărilor, trecerea dintre dining și living este evidențiată atât prin finisajele pardoselilor și a tavanelor cât și prin diferența de înălțime liberă a celor doua spații. Această rezolvare determină o ierarhie a celor două zone, rezultatul este unul spectaculos, livingul fiind inundat cu lumină. Jocul geometric al tavanului din lemn și al lamelelor din zona scării, precum și peretele riglat din zona de dining se unesc cu finisajele și mobilierul neutru și dau naștere unei compoziții armonioase.

Legătura dintre design, modelare 3d și vizualizare fotorealistă reprezintă un aspect cheie în conturarea imaginii locuinței și în același timp unealta ideală de comunicare cu beneficiarul.

LOCUINTA UNIFAMILIALA C 2 LOCUINTA UNIFAMILIALA C 3

 


// Second Entry // Forest Cottage / Concept


FOREST COTTAGE 1

functiune  / function: locuinta unifamiliala / single-family housing

tip de interventie / type of intervention: concept de arhitectura / architecture concept 

status proiect / project status : concept / concept

 

Vizualizările au fost realizate pentru un concurs organizat de un client din Germania. Concursul a constat în propunerea unor locuințe individuale tip, spre a servi ca exemplu pentru flexibilitatea și multitudinea modurilor de utilizare a elementelor prefabricate produse de aceștia.

Conceptul de la care s-a pornit a fost acela de Forest Cottage într-o rezolvare contemporană și folosind materiale, soluții moderne și un limbaj architectural actual. Randările suprind silueta întunecată a locuinței pe un fundal idilic și liniștitor de iarnă. Acest contrast dă naștere unei compoziții interesante și reușește să transmită un mesaj potențialilor clienți. Informația transmisă se traduce în melancolia locuirii în mijlocul naturii.

FOREST COTTAGE 2

 

 

 Comments are closed.