design interior

Cafeneaua F64

Bd. Unirii 45, Bucuresti

Conceptul din spatele cafenelei este acela de camera obscura/studio de developat/fotografie. S-a urmarit crearea unui spatiu, care prin detalii si atmosfera sa atraga iubitorii de fotografie. Barul prezinta o serie de detalii ce trimit la procedeul de developare, la fel si mesele de pe axul central. La nivelul corpurilor de iluminat am ales o modificare a unor lumini de studio-foto pentru a se inscrie in conceptul cafenelei. Tot mobilierul in afara scaunelor este concept si proiect Form Architecture Studio. Partea high-tech ce aduce barul in prezent o constituie mesele touch-screen din zonele de canapele.

02

din presă

“Cafeneaua “povesteste” despre perioadele de inceput ale fotografiei si partea mai putin accesibila sau vizibila a procedeului desfasurat intr-o camera obscura, despre substantele folosite la developare, zone de lucru aglomerate, tehnice si reci. ”

— deltastudio.ro

01

CAFENEAUA F64 – RELAXAREA PRIVITA PRIN OBIECTIV FIX

“Pasii ne poarta adesea prin spatii cu adevarat speciale, prin baruri cu tematica, prin locuri indie cu povesti frumoase in spatele lor si despre unele dintre acestea v-am povestit deja, iar restul vor prinde glas in curand pe povesteacasei. Astazi va ducem in vizita intr-o cafenea concept, care desi are o tematica a ei, difera de celelalte pentru ca este amplasata chiar in mijlocul unui spatiu destinat serviciilor in jurul carora ea a fost conceputa: Cafeneaua F64, destinata fotografilor si pasionatilor de arta fotografica din Romania.

Cafeneaua a fost amenajata in doar patru luni de biroul de arhitectura si design Form Studio chiar in incinta magazinului F64 pe care il gasiti pe unul dintre cele mai frumoase bulevarde din capitala, Bulevardul Unirii, la numarul 45. Despre proiect si despre ideile care au stat la baza acestei amenajari ne povesteste arhitectul Silviu Gavrila: “Am conceput totul pornind de la legatura cu F64. prin aceasta intelegandu-se integrarea obiectelor de design ce duc cu gandul la cromatica si esenta brandului F64. Mularea unei cafenele pe conceptul de fotografie si stimularea interesului iubitorilor de fotografie prin elemente ce transporta catre arta fotografica si a proceselor de developare specifice. Si nu in ultimul rand, o nota distinctiva care deosebeste spatiul amenajat de cel al altor cafenele este reprezentat de mesele touch-screen-elemente de mobilier custom-made- inserate in cadrul cafenelei F64 pentru a incuraja interactiunea umana.”
Materialele folosite in amenajarea cafenelei au pastrat aceeasi linie de baza. Totul trimite catre spatiul tehnic al unei camere obscure. Veti regasi aici tabla decapata, nituri vizibile, tubulaturi aparente, faianta, cabluri, MDF si vopsele in culori reci. La interior va puteti aseza fie la una dintre mesele inconjurate de scaune in stil contemporan minimalist fie la canapelele atipice, joase cu forme neregulate, care inconjoara mesele interactive, sau va puteti gasi inspiratia in cartile si albumele foto ce stau cuminti in biblioteci. ”

— povestecasei.ro

“The concept behind the F64 Cafe was the darkroom, the photo developing studio. The aim was to create a space that through its details and atmosphere would attract photography lovers and transport them to those periods from the beginning of photography. The bar area shows a number of details that refer to that process of developing photographs and to its rather hidden side, the substances used, the crowded work areas, that appear to be cold and technical. The architects altered and adjusted a series of photo studio lights and integrated them within the interior design as lighting objects.

With the exception of the chairs, the entire furniture used in the cafe is custom made, designed by Form Architecture Studio. They also recreated the obscure feel of the darkroom through the insertion of light and glass within the bar and the tables from the central axis. These elements create a cozy feel when the rest of the lights are dimmed. The high-tech items that pin the cafe into the present are the touch-screen tables located in the sitting areas. ”

— inspirationist.net

03